dilluns, de setembre 17, 2007

FELICITATS RAMON.

Dissabte va tenir lloc la 4rta. edició de la Nit del Comerç a Rubí, una de les novetats d'aquest any ha estat el reconeixement als dependents i dependentes de botigues de la nostra ciutat que han fet d'aquesta feina, la seva feina per tota una vida. La iniciativa és molt positiva i l'encert d'aquest any ha estat triar la persona del Ramon Bellver. El Ramon el conec des de fa molts anys, diria que de sempre a l'igual que la seva dona, el reconeixement és més que merescut pels seus gairebé 42 anys treballant a la farmàcia Batallé. Felicitats a ell i a tots el que van obtenir un guardó.

Però felicitats també al Ramon per la seva intervenció. La millor intervenció de tota la nit, una intervenció que va fer de cor, emocionat, amb aquella fina ironia que el caracteritza quan diu les coses, sense ofendre i agraint a tots el reconeixement.

El Ramon va defensar en primer lloc la feina de dependent i la necessitat de la seva professionalització, però alhora va advertir que una professió ha de tenir una justa remuneració. Va defensar la necessitat de dir sempre bon dia, pràctica que en alguns comerços certament s'ha perdut i va comparar la seva professió de dependent vers a la de caixer, que és el que hi ha per les grans superfícies.

També va aconsellar als propietaris dels comerços a ser exigents amb ells mateixos i la seva activitat, i mantenir i actualitzar l'oferta, tenir una bona dependència i formar un equip entre propietaris i treballadors. Va venir a dir "jo guanyo el mateix, si venc o no, però quan més venc més content estic". Tota una declaració de principis.

Va parlar també de la competència de les grans superfícies i va tornar a defensar el tracte personal com la millor arma, i el conèixer el client i aconsellar-lo en allò que realment necessita, però tornem per això calen professionals de la venda.

Tothom va comentar la seva intervenció, va definir la que és una bona política comercial a nivell de ciutat. Molts van comentar que podria assessorar i donar cursos, tant de bo, però el que realment compta és que ell tingui la mateixa il·lussió que el primer dia per posar-se darrere el taulell i dir bon dia, com està que necessita, aquí ho té moltes gràcies.

Un discurs fantàstic, el millor de la nit. Moltes felicitats Ramon

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja fa quatre anys que visc a Rubí i en Ramon és el nostre farmacèutic. Dona gust anar allà a que t'atengui i recomani. Tots els premis que li puguin donar són merescuts, sents dubte. Si alguna vegada es crea la carrera de dependent, el tindran que posar com a exemple als llibres.
Agraïr d'altre banda que, per fi, a més de premiar a les empreses es reconegui la feina de qui ens fa la vida diària més fàcil.
Amb gent com en Ramon els comerciants no han de temer a les grans superficies.