dissabte, de desembre 02, 2006

PRESSUPOST (i IV)

Ahir va haver el debat del pressupost municipal per a l'any 2007. En aquest debat vàrem tenir intervencions típiques: % de despesa per capítols, creixement de la despesa corrent,i repàs de les dades econòmiques en %.

Poques novetats més enllà d'IC-V una oposició molt crítica i crispada, generant moments de tensió. Però i del futur qui en va parlar?. Va ser CIU qui va parlar del futur, ho va fer parlant d'aquesta legislatura i on ens trobem en aquests moments de final d'etapa, que la trajectòria entre el 2004 i el 2007 ha consolidat un pressupost però que de cara el futur en necessitem un altre.

Unes noves bases pressupostàries que es fonamentin en una contenció fiscal, prioritzant despeses i atenent noves oportunitats i reptes, més manteniment i serveis als ciutadans (neteja entre d'altres) aposta per els emprenedors (promoció econòmica més enllà de la formació), i impuls a la societat civil (independència d'aquesta respecte a l'Ajuntament). Un discurs probablement poc pressupostari, però un discurs valent per fixar les bases del futur. Vàrem ser els únics, i ho vàrem ser perquè d'aquí a sis mesos els rubinencs hauran de triar entre el present i el futur, entre el conformisme i la il·lusió. I nosaltres volem ser el futur, la il·lusió per una ciutat millor