dimarts, de gener 23, 2007

L'ÀMBIT METROPOLITÀ.

En la propera legislatura municipal i coincidint amb l'actual legislatura al Parlament de Catalunya probablement es debatrà la nova llei d'ordenació territorial. Llei que regularà les vegueries i també l'Àrea Metropolitana de Barcelona. No neguem el fet de que Rubí tot i que no forma part actualment de l'entitat metropolitana té una realitat cada cop més metropolitana.
Quan es plantegi l'oportunitat de si Rubí forma part o no de l'Àrea Metropolitana haurem d'analitzar molt bé en quines condicions, quins drets i quins deures i arribar a la conclusió de si ens convé com a ciutat ser-hi o no ser-hi. Nosaltres defensarem la realitat metropolitana de la ciutat de Rubí i la interdependència aqmb les ciutats del nostre entorn, ara bé en cap cas la possible entrada de Rubí a l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha de comportar una pèrdua de la nostra identitat com a ciutat, la desnaturalització de la nostra pròpia personalitat i passar a ser un apèndix de la gran Barcelona.
Estem disposats a mancomunar serveis per aconseguir més eficiència i eficàcia, estem disposats a particpar en consorcis com el de la B-30 per promoure l'activitat econòmica, però penso que no podem perdre la capacitat d'ordenació i orientació del nostre territori, la capacitat de definir els espais lliures, la capacitat de dissenyar els nostres serveis i com els volem prestar, definir també un model de ciutat per viure-hi i treballar. En definitiva ser nosaltres mateixos, ser actius i també cooperar però en cap cas dependre d'una estratègia que es marca fora de la nostra ciutat.