dimecres, de març 07, 2007

EL DIA DE LA DONA TREBALLADORA.

El dia 8 de març hi ha la commemoració del dia de la dona treballadora, serà el punt d'arrencada de tot un seguit d'actes de reivindicació de la igualtat real entre home i dona en el món del treball i de les oportunitats de promoció. Hi ha estudis que demostren que la discriminació salarial en igualtat de càrrecs pot arribar a superar el 30% i a l'hora de la promoció laboral en molts casos la condició de dona pot arribar a ser un fre total a les aspiracions professionals de moltes dones.

Contra tot això és contra el que hem de lluitar tots plegats des de els respectius llocs, els responsables polítics des de la legislació i des de les empreses apostant i garantint la igualtat i des de la societat civil denunciant la desigualtat i reivindicant els canvis.

La dona avui treballa i ho fa per diferents motius, el principal, és que el treball forma part de l'enriquiment personal, de la formació, de la promoció social i de la vida de la gent, i per tant és un dret al que ningú ha de restar privat. Però sigui des de l'exercici d'aquest dret o des de la necessitat econòmica hi ha una realitat tangible, majoritàriament la dona és la responsable de la llar i de la família, els homes cada vegada hi col·laborem més però la intendència, la gerència, i la direcció de la vida familiar recau fonamentalment en la dona. Qui normalment té present els compromisos familiars i socials, qui planifica la compra, qui sap perfectament quan toca visitar el metge, les reunions a l'escola, qui realment porta el pes de la casa, no ens enganyem, avui encara és principalment la dona, i és segurament qui fa més sacrificis personals per la resta de la família, aquest és el gran reconeixement que avui vull fer a totes les dones treballadores, que ho fan per partida doble i això també és tema d'avui

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut Reinaldos:
Sóc una dona de 28 anys, que viu amb parella i tinc un fill. Em sembla molt bé tot el que escrius sobre el dia de la dona, però, es quedan en pura retòrica perquè quan vosaltres heu governat durant 23 anys no heu fet cap mena de política que afavoreixi la igualtat. I dic jo si com dius al final del teu article, les dones ens ocupem de gran part de la feina de la casa, dels fills i a sobre fem sacrificis personals i a sobre, cobrem menys, vol dir que vosaltres, els homes, no feu absolutament res per ajudar-nos. Si les homes us dediquessiu més a totes aquestes tasques, no celebraríem una día com el d'avui. A més, avui no només ens hem d'enrecordar de les dones occidentals perquè hi ha moltes dones que pateixen molt a països pobres i del món àrab, que les maten per voler-se divorciar o per haver-se enamorat d'una altra persona o que no tenen cap dret a parlar. Això també s'ha d'arreglar, senyor Reinaldos. És molt bonic enrecordar-se de tot plegat tan sols un dia a l'any. S'han de fer polítiques cada dia.

Xavier Reinaldos ha dit...

No es tracta de valorar els 23 anys de CIU, que per cert, CIU va governar tots aquests anys per la voluntat majoritària dels catalans, i a les dues darreres convocatòries tot i guanyar no hem pogut governar. Estic segur que si algú fa i ha fet per la igualtat ha estat CIU i el grup de gent que treballa a l'entorn de Convergència X La igualtat et convido a que ens coneguis, que fem, que diem i que volem i com som. D'altra banda plenament d'acord amb la part final del teu comentari respecte la situació de les dones en altres parts del món, totalment denunciable i situació que hem de combatre, aportant el millor de la nostra forma de ser i de la nostra identitat, la llibertat i la igualtat

Anònim ha dit...

Hola Xavier,

Siento no poder expresarme en catalán, ya que soy una mujer rondando los 60 años, y me educaron en castellano y seguramente taqmbien debo hacer faltas de ortografía, pero creo que lo importante es participar en los debates a todos los niveles. Ultimamente me estoy aficionando a esto de las nuevas tecnologias,cuando pueda perfecionarie mi catalan escrito, pero necesito tiempo.
Si me lo permites (te hablo de tu,porque te veo muy joven y apuesto)hace dias que estoy siguiendo los debates politicos a traves de internet y encuentro a faltar mas debate, tanto por tu parte como de los ciudadanos de Rubi,no se considero que tendrias que escribir mas opiniones y los ciudadanos-as de Rubi montones de comentarios en cada aportacion que tu realizazes y asi podrias tener una idea mas precisa de lo que le hace falta a la gente.
En cuanto al comentario que as escrito hoy, es un gran paso que reconozcas la realidad, pero los politicos debeis i sois "el espejo del alma", "el modelo a seguir" y teneis que mejorar en la paridad hombre-mujer y ya no te digo nada del triste y lamentable espectaculo que estan dando los dos grandes partidos nacionales en el caso de Juana Chaos, lamentable.
En fin Javier, hoy ha sido mi estreno, espero haber estado a la altura de las circusntacias, y si me lo permites en proximas ocasiones te ire insertando comentarios.

Saludos. Maria

Xavier Reinaldos ha dit...

Moltes gràcies Maria i felicitats pel teu comentari.

Anònim ha dit...

totalment d'acord amb la Maria... cal més debat de Rubí.
- què fer amb Ca n'Oriol?
- què passa amb el transport públic?
- què volem a la zona del Rubí+D?
- es farà la rambla de l'Estatut algun dia?
- potenciar la ràdio i la televisió local (tot i que no en tenim)
- nova estació FGC?
- ajudar al comerç (menys locutoris, menys xinos...)
- més ajudes a les entitats

queda molt per fer a Rubí, i, per desgràcia, des de Rubí ni ajudarem a l'autogovern, ni a la dona.. aquest blog ha de ser x fer créixer Rubí!

Anònim ha dit...

Vaya en primer lugar gracias Xavier por insetar mi comentario, a una estas cosas le suben "la autoestima" creo que se dice asi y si encima un ciudadano-a de Rubi me felicita,...hoy estoy que no quepo,..Se lo he dicho a mi hijo Jose, le he dicho: "niño, tu madre ha salido por el Internet ese, y aunque no te lo creas ha triunfado" y encima puede que genere espectativas y debate.

En cuanto al comentario que as insertado hoy Javier esta muy bien todo esto de los Congresos y demas, pero no olvideis que lo que la gente sencilla necesita es el dia a dia, eso es lo que vale y lo que las personas valoramos de los politicos.

Si me permites un consejo Javier recuerda siempre: "que el leer no te haga perder el escribir", este refran siempre se lo habia escuchado decir a mi padre, que en paz descanse.

Hasta la proxima si Dios quiere.

Maria