divendres, de febrer 09, 2007

LA GESTIÓ DE L'IMMA. (I)

Institut Municipal de Medi Ambient (IMMA) aquest és el nom d'un organisme municipal que aglutina totes les competències mediambientals de Rubí. Des del febrer de 2004 en sóc el regidor responsable i des de llavors hem fet canvis, noves propostes i modestament hem millorat la gestió i l'acció d'aquest organisme.
L'IMMA és conegut bàsicament pel seu servei principal que és la gestió de la política de residus municipals i la neteja viària però també tenim altres quatre camps d'actuació. Ens encarreguem del cicle integral de l'aigua (subministrament i sanejament), de la gestió del medi natural (activitats i usos del sòl no urbà), de la qualitat ambiental (emissions, energia...) i un apartat d'educació ambiental.
De l'àmbit més conegut la gestió del model de residus, les dades que tenim de balanç són positives, hi ha una percepció general que s'ha millorat tant en el servei de recollida de residus com en la neteja viària i de cara al futur apostem per més servei en quantitat i qualitat. En l'aspecte qualitatiu l'any 2006 les dades de recollida de residus i de les diferents fraccions han millorat. Hem reciclat i separat molt més que els dos darrers anys, gràcies a la col·laboració ciutadana, a les campanyes informatives i a l'ampliació de serveis des de l'IMMA. Per primer cop el creixement de les nostres aportacions a l'abocador és inferior al creixement de residus que hi ha a la ciutat. Hem reduït els costos de la planta de triatge respecte a l'exercici anterior i hem obtingut un millor resultat de la separació. Hem actuat conjuntament amb els grans generadors de matèria orgànica..., us aconsello de mirar la plana web de l'IMMA http://www.immarubi.cat
Hi ha un model de gestió de residus i neteja viària que ha millorat molt i que encara pot millorar més amb la nova adjudicació que preveu un millor servei de neteja viària amb més freqüències, més punts de recollida selectiva, nous contenidors més nets i més freqüència de neteja, renovació i ampliació de la flota de vehicles i de servei. En definitiva més quantitat i més qualitat per fer de Rubí una ciutat de referència en la neteja i el tractament de residus

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molts dels veïns del carrer Monturiol esperàvem una gran millora de la neteja de nostre carrer, però ens hem decepcionat moltíssim. Només funciona el servei de neteja del carrer quan algun veí truca per telèfon a Rubí Verd. Llavors sí que venen amb màquina i tot a escombrar la brutícia acumulada de dies. Penseu que a la zona dels blocs Universo, amb més de dues-centes famílies vivint allà, no hi ha CAP paperera! Imagineu com està tot diàriament. Jo us convido a passejar pel nostre carrer, entre la Rambla i el carrer Abat Escarré i que comproveu que els nostres comentaris no són falsos.
Amb l'esperança d'un canvi, ens acomiadem coldialment.

Xavier Reinaldos ha dit...

Respecte al carrer Monturiol en aquests moments està en procés d'urbanització per les obres del nou col·lector, unes obres que impliquen també fer una nova urbanització del carrer amb voreres més amples, arbres, mobiliari urbà i també papereres, almenys hagi estava dissenyat quan era responsabilitat nostre. Com també vam ser nosaltres els que vam incorporar un pla especial de paperes com a condició pel nou servei de neteja viària. El desplegament i finalització d'aquests serveis i obres malauradament ja no és competència nostra però vetllarem perquè es compleixin i ho recordarem allà on calgui.

Gràcies pel vostre comentari