dimarts, de febrer 27, 2007

LES ESCOLES BRESSOL.

En els darrers mesos s'està intentant introduir un debat sobre si ara toca prioritzar les polítiques socials per sobre de les reivindicacions nacionals. Indirectament o directament es situa a CIU com una formació política que prioritza els aspectes reivindicatius per sobre de les polítiques socials. Res més lluny de la realitat, l'obra de govern de CIU arreu, sempre ha prioritzat les polítiques socials i el president Pujol i la seva obra de govern són exemple de política al servei de les persones.

La setmana passada vaig compartir un seguit d'actes amb els alcaldes d'Ullastrell, Viladecavalls i Sant Cugat del Vallès entre d'altres companys, dos municipis petits (1.800 i 7.000 habitants respectivament) i una ciutat similar en població a Rubí i referent per molts de nosaltres. Tots tres municipis amb alcaldies de CIU. Ullastrell té una escola bressol amb 72 places i Viladecavalls cobreix tota la demanda de places que necessiten els seus habitants, Sant Cugat del Vallès té més de 370 places públiques i amb més places que ciutats metropolitanes amb molts més habitants.

A Rubí tenim dues escoles bressol públiques, la primera amb 82 places i la segona amb 125 inaugurada aquest mandat, en total poc més de 200 places per a més de 71.000 habitants, la comparació resulta terrorífica per la nostra ciutat, es miri com es miri.

Afortunadament aquesta legislatura s'ha creat la segona escola bressol municipal i haurem de continuar fent-ne de noves a la propera, la comparació l'any 2003 era insuportable i això comparant-nos amb municipis petits que tenen menys recursos econòmics i personals que Rubí i comparant-nos amb una ciutat com Sant Cugat que en molts aspectes és el nostre mirall. Pobles i ciutats amb alcaldies de CIU.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Xavier,

La diferència entre Rubí i Sant Cugat és que en el temps que ha governat CiU Sant Cugat s'ha portat tot i Rubí al ser un ajuntament d'esquerres doncs lògicament això no ho tenia....ara que tenim el mateix govern a Generalitat i Ajuntament doncs Rubí s'aprofita de tot allò que no va cumplir CIU....aquesta és la diferència....

Anònim ha dit...

Hola Xavier,

Veig que avui ens parles de les escoles bressol, jo que tinc una neta ja em faig càrrec i et dono la raó, les farà l'Ajuntament de la ciutat, no parla de les inversions de la Generalitat en cada municipi. És ben trist que en 24 anys de govern d'esquerres de debó (segons ells) no es fes una sola escola bressol, on està la sensibilitat social dels escologistes i d'esquerres de debó???? ICV mai va fer una escola bressol a Rubí la darrera feta "era franquista". D'altra banda el govern de CIU a Rubí va fer primer el 2n CAP a Rubí abans que a Sant Cugat, va cobrir la via dels Ferrocarrils primer a Rubí que a Sant Cugat, la Residència d'Avis primer a Rubí que a Sant Cugat i els IES també, i la Riera..., el govern de ciu va ajudar i molt a Rubí i la resta de l'àrea metropolitana.Per cert el 3r. CAP del tripartit encara pendent, l'hospital pel 2009??.

Per cert quan fareu algun acte? Així poder assistir-hi i saludar-te.

Una abraçada.

Maria.