dimarts, de febrer 20, 2007

L'ACCÉS A L'HABITATGE.

La política d'habitatge és un dels reptes pendents que tenim en general a tot Catalunya i de forma específica a la ciutat de Rubí. Estem vivint en aquests moments una situació econòmica en termes generals positiva, un creixement superior a la mitjana europea que es fonamenta en bona part en el sector de la construcció. En els darrers anys hem vist com el preu de l'habitatge s'ha disparat i es dificulta l'adquisició d'un habitatge per part de tothom i particularment de la gent jove.
Des de l'administració pública hem de combinar la gestió urbanística amb la generació de sòl per a la construcció d'habitatge de promoció pública, ja sigui de propietat o de lloguer i promocions adreçades específicament a la gent jove amb mesures que permeten l'accés a la primera vivenda, permeten l'emancipació i també habitatges adaptats especialment a la gent gran.
En aquesta línia CIU va presentar un ambiciós programa d'habitatge a les passades eleccions al Parlament de Catalunya, propostes innovadores que facilitaven l'accés a la vivenda, mitjançant ajuts directes, subvencions i mitjançant la promoció d'obra nova.
També des de els Ajuntaments podem fer una política activa en l'àmbit de l'habitatge. És bàsica una gestió urbanística que permeti una oferta de sòl públic per a la promoció d'habitatge social, en règim de lloguer i de propietat. En aquestes polítiques CIU som capdavanters, les dues primeres ciutats en promoció d'habitatge públic per mil habitants són Sant Cugat del Vallès i l'Amposta, totes dues de CIU.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sr. Reinaldos,
Estic d'acord amb vostè que s'ha de resoldre el problema de l'habitatge ( i per el joves en primer lloc ).
Però mentre ens governi que ens governa que dona llum verd als ocupes, penso que els nostres fills, germans, nets , nebots i els joves en general tindran que o be convertir-se en ocupes, viuen del " chollo " a casa.
Seria molt interessant que en el seu progran de les properes eleccions comptes amb aquest problema i a mes a mes ho fes de tal manera que fos entès i conegut per tota la població ( jove principalment ).
Ànims i molta sort el proper 28 de maig, el nostre poble necessita gent con vostè.

Gina