dijous, d’abril 26, 2007

JOVENTUT I LLIBERTAT.

Avui a la tarda he anat a un debat organitzat pels joves que estan tirant endavant els diferents esplais de la nostra ciutat. El representant de CIU era l'Antoni Valdívia i hem assistit l'Andreu, la Meritxell i jo mateix. La iniciativa d'aquests joves és molt positiva, han convidat a tots els representants polítics, ens han fet arribar una diagnosi de la situació actual dels esplais, del que reben de l'Ajuntament i el que és més important del que esperen de l'Ajuntament, i ens han demanat a les diferents formacions que pensem i com actuarem en cas de tenir responsabilitat de govern en el pròxim mandat municipal.

Aquests joves han demanat instal·lacions, suport tècnic, subvencions i independència en les seves actuacions. Han fixat el paper que esperen de l'administració: Instal·lacions i espais on poder desenvolupar o ampliar les seves activitats, els espais destinats als joves en l'actualitat són insuficients; tenir un suport tècnic que els permeti incrementar i potenciar les seves activitats també és possible. Pel que fa referència als pressupostos es tracta de prioritzar partides i tenir-los en compte, des de l'Ajuntament tenim marge per què en els propers anys s'incrementin els pressupostos destinats als joves, i a les entitats de la nostra ciutat, i molt especialment a un grup d'entitats que en els darrers anys no han vist incrementat el pressupost respecte a altres.

Finalment la independència respecte a l'administració en la seva actuació. Demanen no intervenció, ni supervisió prèvia o autorització per part de l'administració. Estan demanant el model de relacions entre la societat civil i l'administració que defensa CIU i que ens diferencia de la resta de les formacions mal anomenades progressistes. Des de CIU mai hem intervingut en el control i subordinació de les entitats associatives, sempre hem respectat les seves decisions i no les classifiquen en bones o dolentes. És curiós i agradable veure com aquestes entitats joves i associatives reclamen un model de relació amb l'administració més d'acord amb la forma de fer i actuar de CIU.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

voler-se apoderar del que imagino que van dir aquells joves com a "model de CiU", em sembla molt surrealista per no dir "tenir morro"... imagino que tots aquests joves són d'esquerres!

Anònim ha dit...

Sr. Reinaldos,
los vecinos de la calle narcis menard continuamos en la misma situacion,sin poder entrar en nuestros parkings, ahora ademas en ocasiones no podemos ni salir, a pesar de haber tenido varias reuniones y haberles dado la solucion a nuestro problema, no ha habido ninguna respuesta, solo promesas que no cuplen.
Si ganan las elecciones haran lo mismo?

Xavier Reinaldos ha dit...

En referència al comentari sobre el C/ Narcís Menard, entenc que des de l'Ajuntament i almenys així em consta ja s'ha tancat una proposta d'acord amb els veïns, un cop s'acabin les obres.

Pel que fa referència a que ens volem apoderar de les idees d'uns joves " imagino que són d'esquerres", personalment crec que tots no ho són d'esquerres. El que sí que és cert és que el model de CIU no és intervencionista i no condiciona les subvencions per afinitats polítiques o similars i això és el que sempre i arreu ha defensat CIU.

Anònim ha dit...

la propuesta que se hablo con los vecinos, fue que en los proximos dias se llevaria a cabo un cambio de lado en los aparcamientos,esa fue la promesa, nada de cuando se acabase la obra (esa obra tiene pinta de no acabarse nunca, y lo propuesto se puede realizar aunque no este acabada).
Pero van pasando las semanas y seguimos igual

Xavier Reinaldos ha dit...

Gràcies per l'apreciació em poso en contacte amb el responsable i com que tinc com contactar directament ho comentem. De nou gràcies.

Anònim ha dit...

Les propostes dels joves de la taula del lleure em semblen lògiques.... són ells qui ofereixen un lleure alternatiu (o el únic que tenim) a la ciutat de Rubí i se’ls ha d’escoltar.

Apoderar-se de les seves idees ja no em sembla tant adequat... Suposo que és senzill apoderar-se de les seves idees quan t'han passat el document abans i te l'has pogut treballar i has pogut quedar "bé" davant d'ells, ara el més important són els vots i el número de regidors que hi hauràn del seu partit el dia 28 de maig “col•locats” dins l'ajuntament de Rubí, però Sr.Reinaldos... les paraules se les pot endur el vent i més si parlem de política, no?

No volem que vagi al notari com fan alguns, però si que surti escrit en algun lloc... Tothom comprén però pocs són els que es compliquen a solucionar les coses!

I si no m’equivoco, la taula de lleure està formada per esplais i agrupaments escoltes, però com va marxar a meitat potser no se’n va donar compte.

Anònim ha dit...

Primer de tot felicitar als joves que formen la Taula del lleure ja que penso que actualment és poc el lleure alternatiu que s'oferix a la ciutat i s'ha de potenciar i els hem d'escoltar.

La iniciativa dels joves em sembla super bona igual que el que ells ens (com a ciutadans de Rubí) plantejen.... el que no em sembla tant bé és apoderar-se de les seves idees.

Es molt senzill apoderar-se de les idees dels altres quan abans te l'han passat un document i t'ho has pogut treballar bé i has pogut dir el que tothom desitja sentir, però és temps d'eleccions i les paraules en definitiva només són paraules i se les pot endur el vent... i més si parlem de política.

Tothom va estar d'acord amb la Taula del Lleure, però els ciutadans no volem paraules sinò fets (i no sóc pas socialista), no volem contractes amb notaris com fan alguns, volem fets... volem que el compromís que TOTHOM va pendre l'altre dia sigui REAL.

Per cert, la taula del lleure està formada per esplais i per agrupaments escoltes, potser no ho sap molt bé perquè va haber de marxar a meitat, tot i que aquest punt és prioritari en el seu programa electoral.

Anònim ha dit...

en la meva opinió ha estat poc sostenible encartar amb el diari de Rubí la seva publicitat electoral (amb el consequent plàstic i tot) i un DVD de 8 minuts... el podrien haver posat a internet i ja haguessim entrat a veure'l, no creu?

Anònim ha dit...

Sr. Reinaldos,
Seria de agradecer que los ciudadanos/as de Rubi que por motivos laborales, o por cualquier otro,(basicamente la falta de tiempo) seguimos la evolución de la camapaña electoral a traves de Internet, tambien estuviesemos al dia de los acontecimientos.
Si me lo permite paso a exponerle los siguientes comentarios:
-Considero imperdonable que no figure de una manera clara i concisa, a estas alturas de la camapaña electoral SU PROGRAMA POLITICO, si le sirve de consuelo esta critica tambe se la hare como minimo a otra formación politica, ya que mi voto ira a parar a la suya o a la susodicha.
-Si se compromete publicamente a publicar sus ideas, proyectos, ilusiones, y porque no desilusiones, etc.. sobre lo que acontece en Rubi, considero que no se puede estar mas de 15 dias como es su caso sin dar "palo al agua" y menos en unas fechas tan importantes. Con esto quiero decir que su ultima intervención en el blog es del 26-04-07 y hoy estamos a 16-05-07.
Entiendo que tiene mucho trabajo y que se le amontonan los acontecimientos, pero considero que la comunicación con los ciudadanos/as es vital.

Cordialmente

Angela R.M.