dilluns, d’abril 23, 2007

L'ERMITA DE SANT MUÇ.

Dissabte a la nit va tenir lloc al Teatre La Sala el primer concert de primavera organitzat pel Foment de la Sardana. Aquest primer concert és una nova iniciativa del Foment de la Sardana, una entitat que ja té 80 anys d'història a la nostra ciutat, doble felicitació al Foment per l'aniversari i pel concert que va estar molt bé.

En aquest concert van comptar també amb la col·laboració de l'Esbart Dansaire de Rubí que enguany també commemora el 80 aniversari de la primera ballada de gitanes i el 25è de la ballada de gitanes al carrer per Festa Major, felicitats també a l'Esbart.

Ambdues entitats van aprofitar aquest primer concert per iniciar la campanya "Salvem Sant Muç", per recaptar fons i mobilitzar a la ciutadania per la rehabilitació de l'ermita de Sant Muç. L'ermita de Sant Muç forma part del nostre patrimoni arquitectònic i també del nostre patrimoni cultural i de la identitat de Rubí. La seva rehabilitació i reconstrucció forma part també de la necessitat de conservar el nostre patrimoni i les nostres arrels, no es tracta de rehabilitar un centre de culte religiós, es tracta de rehabilitat quelcom que ens identifica com a poble.

Per això des de les administracions haurem de superar algunes barreres i fer entendre que rehabilitar Sant Muç no és rehabilitar un centre de culte, és més que això, és mantenir la nostra identitat i les nostres arrels que en el conjunt d'Europa són arrels cristianes. Certament la rehabilitació de l'ermita de Sant Muç passa pel compromís del bisbat, la ciutadania, la col·laboració d'empreses, fundacions i entitats però també pel compromís de l'administració que pot i ha d'ajudar a la preservació del nostre patrimoni històric i de la nostra identitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Por el centro circularan solo los autobuses pequeños o tambien los grandes?
Lo digo porque los grandes, con las calles tan estrchas, son un peligro para los viandantes. Más de una vez he tenido que apretarme contra la pared porque corria el peligro de que me diesen con el retrovisor.

4 / abril / 2007 12:33:00 CET

Anònim ha dit...

Imaginat Xavier, parles de la restauració de l'ermita i et surten amb els autobusos pels carrers estrets.

No hi ha menera, estèm predicant en el dessert!!!.