dissabte, d’abril 21, 2007

LA RAMBLA DEL FERROCARRIL.

Dijous 19 d'abril es va inaugurar la rambla del ferrocarril de Rubí, el cobriment de la via dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, una obra que permet unir definitivament tres zones residencials de la nostra ciutat que estaven separades per la via del tren, el barri de Les Torres, el centre de la ciutat i la zona Progrés 2000.

Aquesta barrera es va començar a tancar a principis dels anys 90 amb la construcció de la nova estació dels ferrocarrils, l'eliminació del pas a nivell i la generació de la plaça de la nova estació i la rambleta Joan Miró. Des de la inauguració de l'estació l'any 1993 es va iniciar la petició i el procés pel cobriment de la via del tren fins al carrer Edison, aquest cobriment es va iniciar l'any 2003 mitjançant un conveni entre l'Ajuntament i el govern de la Generalitat de Catalunya, i finalment el 2005 un nou conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat ha possibilitat la urbanització de la coberta i la generació d'aquest espai que serà un nou punt de trobada per tots els rubinencs.

És un projecte clau per la nostra ciutat que generarà un nou eix ciutadà i serà referència, i el mèrit és de molta gent, en primer lloc dels veïns per la seva insistència i reivindicació a tots els equips de govern municipals i de la Generalitat per fer realitat aquest projecte, i de pràcticament totes les formacions polítiques ja sigui des de el govern de la Generalitat o des de el govern municipal.

Hi ha un reconeixement personal que sí vull fer, i és a en Pere Torres per fer realitat el cobriment de la via. Pere Torres va ser la persona clau per tirar endavant aquest projecte, en la seva condició de regidor de l'Ajuntament de Rubí, però especialment com a secretari general de Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya amb els consellers Macias i Puig, va fer possible el compromís de cobriment de la via dels ferrocarrils des de l'estació fins al C/ Edison. Des d'aquell moment (juliol 2003 primera pedra) tots sabíem que la ciutat acabaria tenint una rambla urbanitzada com la que tenim avui, tots estàvem d'acord en el projecte, en el que havia de ser i l'oportunitat que representava. Teníem el motor però faltava algú que hi posés la clau al pany i aquest va ser en Pere Torres; gràcies!.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo vull donar les gràcies al grup parlamentari d'esquerra perquè ho va presentar al parlament. Ho recordeu?

Anònim ha dit...

Jo vull donar les gràcies a l'alcaldessa Carme Garcia perque va negocia la urbanització amb el Conseller Nadal.
Ho recordeu?

Anònim ha dit...

Jo vull donar les gràcies al grup parlamentari d'esquerra perquè ho va presentar al parlament. Ho recordeu?

Xavier Reinaldos ha dit...

Dels agraïments a Carme Garcia, ja es va encarregar el President Montilla de fer-ho i d'una forma molt més "light" també va fer referència a la feina de "diputats" sense citar-los. Ara bé com tot ha d'haver un govern que aprovi les propostes i les tiri endavant i aquest va ser el govern de CIU amb els consellers Macias i Puig i amb la participació destacada d'en Pere Torres com a Secretari General del Departament, i això ningú ho va mencionar a la inauguració.

Per exemple, CIU va votar a favor i va tirar endavantel projecte de cobriment de la via del tren a proposta del Grup Parlamentari d'ERC, el tripartit de la Generalitat no ha acceptat cap ni una de les propostes d'inversió i actuació que s'han fet des de l'oposició i tampoc ha tirat endavant cap projecte per fer la plataforma o "passera" que ha d'unir l'Escardívol amb la Plana del Castell. Amics, sempre ha d'haver una proposta que es concreti en un pressupost i això és el que va fer CIU amb el cobriment de la via del tren.

Anònim ha dit...

En Pere Torres va ser qui ens va intentar colar la planta de Termòlisi (incineradora de residus) a Rubí, oi? sort que al final la vam aconseguir evitar. Per cert. Si els democratacristians tornen al govern municipal; mantindran el residu mínim? o es faran en rera com han fet a Sant Cugat?