dijous, de desembre 14, 2006

EL BARRI DE "EL PINAR".

Ahir al Castell hi havia la presentació d'un llibre que recull la història i el present del barri de El Pinar de Rubí. Jo no vaig poder assistir ja que a la mateixa hora tenia un acte del Fòrum del Medi Ambient, però CIU va estar representada per en Joan Carles Boronat regidor del Grup Municipal de CIU. Per nosaltres era molt important estar representants en aquest acte, és una forma de manifestar el nostre compromís amb la gent del barri i un reconeixement a la gent de l'Associació de Veïns d'aquest barri.

En els darrers quatre anys hem visitat pràcticament totes les associacions de veïns de Rubí i hem parlat amb tothom, però vull fer un apart de la gent del barri de El Pinar, no ho tenen fàcil, la distància física amb la ciutat, la immigració i el perill de exclusió social són una realitat en aquest barri. L'administració ha actuat i actuarà però hi ha un grup de gent a l'Associació de Veïns encapçalats per la seva presidenta que també estan lluitant, treballant per fer un bon barri, per integrar als nens i nenes animant-los a participar en la pràctica d'esports d'equip, o la sala d'estudi de la parròquia o actuant allà on cal per evitar la marginació dels seus ciutadans, sempre atents a les necessitats i als problemes.

Des d'aquí us vull fer un reconeixement a la vostra tasca, us el mereixeu i en sou una referència de com treballar en l'àmbit de l'associacionisme. Gràcies per tot el que ens heu ensenyat i per la vostra atenció en totes les visites que hi hem fet, i molt especialment a la que vàrem fer en companyia de Josep Rull diputat de CIU al Parlament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sens dubte l’acte d’ahir al Castell va esser un acte, ple d’emocions i que ens va causar un gran satisfacció.

La sala on es va desenvolupar l’acte, estava plena, no sols de la gent que viu al Pinar, si no també de gent que hi ha viscut, dels que hi treballen i dels representants politics del consistori, el que per nosaltres es d’una gran importància.

Efectivament, el Pinar, al esser un barri allunyat del nucli urbà amb dificultats per comunicar-se d’una manera fluida amb el resta del municipi, te problemes a l’hora d’estructurar-se socialment, no sols amb Rubí, si no també amb la resta de Catalunya.

Es per aixó que des de l’Associació de Veïns i Veïnes del Pinar valorem molt positivament l’elevada presencia en la presentació del llibre “El Pinar, historia i vida” tant de les persones que vivim en el barri, com de la gent que te responsabilitats politiques i que entenem que han captat l’importància de normalitzar el Pinar com un barri mes de Rubí.

Gracies per la teva referència a la nostra tasca, en realitat es la tasca de tot un barri, que no es vol sentir exclòs i que vol el millor per els seus. Es que ens anima a treballar.

Anònim ha dit...

Hola Xavier, m'agrada que et preocupis del barri, un xic meu, del Pinar. Tal com dius, l'aillament és un dels principals problemes. Per això cal treballar en la "connexió". Vull que em comentis aquestes dues propostes que et presento:
-Millorar la connexió per la carretera, fent un carril bicicleta des del Pinar fins al casc urbà. Hi ha un bon tram de carrils laterals on el carril bicicleta serà molt senzill. Però hi ha un tram difícil. Cal aprofitar la urbanització de la bòbila per desenvolupar aquest tram.
-Fer una nova connexió. Acualment hi ha un pas molt precari que connecta el barri amb el carrer del Tennis. Cal dignificar aquest pas, i fer-lo accessible a bicicletes. Però hi ha una nova proposta. Es tracta de seguir la cota (alçada de la muntanya) del Pinar per connectar el barri amb l'avinguda Can Roses. Segurament cal expropiar algun perímetre d'alguna empresa (poc perquè es tracta d'un camí de vianants); però sobretot cal preveure-ho a l'ampliació del cementiri (em temo que estigui massa avançat el projecte). Si s'ha de creuar el cementiri, que es faci així. No passa res si hi ha un camí que trenca el cementiri en dos espais.