diumenge, de desembre 24, 2006

EL REPTE DE LA DESLOCALITZACIÓ.

El passat dijous es va celebrar el darrer ple de l'any, va ser un Ple de tràmit en temes ordinaris però extraordinàriament important en les mocions. Vàrem aprovar tres mocions que directa o indirectament tenien a veure amb les deslocalitzacions. Una de genèrica per manifestar la nostra preocupació, una de contingut urbanístic per no afavorir la requalificació de terrenys avui industrials i una darrera de suport als treballadors i treballadores de l'empresa ALCOA l'antiga Francino que vol tancar.

El títol podria ser el risc de la deslocalització, jo crec que no ens podem conformar amb aquestes situacions, des de CIU vàrem introduir en la moció d'ALCOA la petició a l'empresa per reconsiderar la seva decisió, i pensem que des de Rubí podem exercir una posició activa davant d'aquestes situacions. Des de l'urbanisme però també des de la promoció de l'activitat econòmica.

Rubí és una ciutat industrial i vol ser una ciutat industrial en el futur. Però ens haurem d'adaptar als canvis de la nostra economia, penso que hem de promoure activitats de recerca i de desenvolupament combinant aquestes activitats amb la innovació. Hem de ser capaços d'afavorir la implantació de noves indústries de tecnologia de valor afegit que garanteixin l'atractiu de la nostra ciutat per a inversors nacionals i de fora, hem de cercar també que els centres de direcció i de decisió de les nostres empreses també estiguin a Rubí. En definitiva cal tenir una actitud activa i decidida per exercir un lideratge econòmic en el nostre entorn i si cal que anem fins als EUA per convèncer als directius ho hem de fer, altres ho fan per què no nosaltres.

En aquestes dades us vull desitjar a tots i totes un molt BON NADAL.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sr Reinaldos,he estat uns dies refredada i no he pogut escriure cap comentari, ara aprofito i en faig un. Veig que segons vostè gràcies a la seva aportació la moció va demanar que l'empresa reconsiderés el seu tancament, Crec molt encertada aquesta aportació, el suport és positiu,pèro fer-ho quelcom més també.