divendres, de desembre 29, 2006

L'OCI A RUBÍ.

La manca d'espais d'oci a la nostra ciutat és d'aquelles realitats palpables a Rubí. Ens falta una oferta d'oci, bàsicament privat. No es tracta que des de l'administració pública generem aquesta oferta d'oci, el que es tracta és de generar les condicions que permetin que des de la iniciativa privada o des de la societat civil es cobreixi aquesta mancança.

A Rubí no hi ha un problema de demanda, la demanda hi és, la gent hi és i ho podem comprovar, la gent surt al carrer per Festa Major, Sant Antoni, Carnestoltes i d'aquí pocs dies durant la cavalcada dels Reis, o bé l'èxit de participació al Saló de la Infància al pavelló de Can Rosés.

Lligat a l'oci hi ha al comerç, malauradament avui comprem en el temps d'oci i intentem combinar ambdues coses, comprar i passar-ho bé (cinemes, berenar, cafè, dinar, sopar...). És per això que futures implantacions de locals de restauració i el projecte a la zona del Rubí Desenvolupament són elements dinamitzadors que ens permetran de poder viure Rubí, on viure és més que dormir, és a dir, viure és comprar, dinar, sopar, prendre un cafè, veure una pel·lícula, teatre...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Xavi, ja que hem perdut (mútuament) els bons costums, utilitzo aquest mitjà -quelcom fred- per a desitjar-vos a tu i als teus unes felices festes i que el millor d'aquest any que ja es disipa sigui el mínim que us depari aquest que està a punt d'arribar. Una forta abraçada.
Nil, Gala, MªJosé i Cèsar
"Verba volant, scripta manent"

Xavier Reinaldos ha dit...

Hola César Ramón, com esteu?, espero que bé, igualment a tota la família. Feliç 2007

Anònim ha dit...

Així doncs, vosté considera que el fet que l'oferta d'oci per a la nit de cap d'any fos una proposta de la llar de jubilats, el ball del casino, l'ateneu i un petit etcetera de espais privats és suficient per a una ciutat de 70000 habitants.

Suposo que Convergència no aspira a mobilitzar el vot jove oi? perquè sino podria preguntar als veïns de sant cugat per qué van muntar des del consistori un parell de festes (que no reunions d'avis) per a que els joves no tinguèssin que marxar per celebrar el cap d'any.

Efectivament viure a Rubí hauria de ser alguna cosa més que dormir-hi però a vegades sembla que no s'entén...

Xavier Reinaldos ha dit...

Benvolgut Gerard:
Quan parlo d'oferta d'oci no parlo només de la nit de cap d'any, amb tots els respectes per les entitats que promouen activitats a la nostra ciutat.

Parlo de quelcom més a la nostra ciutat, una oferta d'oci permanent i durant tot l'any, i sí volem mobilitzar el vot jove però penso que la gent jove també vol més coses que simplement una festa de cap d'any.

Anònim ha dit...

La oferta de ocio primero tiene que pasar por una illa peatonal con cara y ojos, no lo que tenemos ahora.
Pero mientras no se de preferencia a las personas por delante de los coches no tendremos nada decente.
No se porque no se aprobecha la riera para desviar el trafico.
Yo vivo en el centro y siempre utilizo la riera para circular con el coche, y sincenramente, llego a todos los puntos de Rubi. De acuerdo que a lo mejor doy un poco mas de vuelta o tengo que caminar unos metros mas, pero ni mas ni menos que si me fuese a otras poblaciones. No entiendo el interes de que el coche o el autobus nos tenga que dejar en la puerta de nuestra casa.