diumenge, de desembre 03, 2006

PER QUÈ ESQUERRA, PER QUÈ?

Aquesta és una pregunta que ens fem molts i no tan sols la gent de CIU, també segurament molts votants, simpatitzants i fins i tot militants d'ERC. Per què ERC ha fet president de la Generalitat a José Montilla i el PSC en detriment d'Artur Mas i CIU?.

No entraré a fer valoracions des de el ressentiment, però l'altre dia La Vanguardia publicava un article on quedava clara la pèrdua específica de pes d'ERC dintre del nou govern. En termes de pressupost ERC perd un 50% del que administrava abans del trencament del tripartit 1.

ERC tenia un conseller primer amb àmplies competències sobre la coordinació i la gestió del govern, ara tenen una vice-presidència buida de contingut i sense responsabilitats de coordinació. El PSC els va fer fora, ha perdut més que ningú i el resultat final és la presidència de la Generalitat amb una ERC acceptant un tripartit en condicions pitjors que les que tenien abans.

Renúncies programàtiques importants, renúncia a quota de poder, renúncia a la identitat nacional. Per què esquerra, per què?.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Xavier, està clar que Esquerra ha perdut el nord, el seu catalanisme,republicanisme..ara només pensa en les cadires i el poder. Ara més que mai els de CIU sou la força nacionalista del país. Confio que en breu fruit de les discrepàncies i la mala gestió,del tripartit 2a part, torneu a governar, ànims i visca Catalunya nacionalista.

Cristina ha dit...

Però Xavier, es que no t'has aturat a mirar la quantitat d'impostos que ha de pagar autònom?, es que no saps encara la de permisos que es necessiten? per no parlar de la baixa cotitzacio a la seguretat social? Quanta gent dels seus locals volen fer vivendes i no es concediexen cel.lules? Ara les empreses familiars, si la teva mare t'ajuda voluntariament o la filla ja està l'inspector de treball radera. No Xavier, no es cert que no seguim sent un pais d'emprenedors, es que ja no s'ens deixa ser-ho, pero a cada casa, a cada xarrada entre amics, sempre hi ha aquesta flama encesa. No em serveix que em contestis que per aixó estan les ajudes, perque no arriven mai i sovint la gent es perd entre la burocracia. Per a qualsevol moviment que fem en aquesta vida, hi ha una máxima que no es pot perdre mai que es "Take it easy" (Fes-ho fàcil).Cristina

Anònim ha dit...

Doncs és curiós, ara que ho diu, perquè la frase "No entraré a fer valoracions des de el ressentiment, però l'altra dia [...]", conté dues errades ortogràfiques idèntiques a les que podria fer en Montilla. De fet, com vostè, ell també les fa (suposo que va llegir a La Vanguardia un article escrit per en Màrius Serra que en parlava).

Vol una resposta a la seva pregunta? Aquí la té: perquè Artur Mas ha menyspreat la resta d'adversaris.

I li diré una cosa, no fos cas que pensi que vaig votar ERC o PSC. Vaig votar en blanc perquè cap dels polítics (CAP!) s'ha guanyat la meva confiança i els que la tenien l'han perdut. Qui arregli això, tindrà el meu vot. Ja poden començar, que s'acosten les municipals.

Anònim ha dit...

Ho tornaré a escriure, perquè no sé si el meu anterior missatge s'ha perdut pel ciberespai o per la cibercensura o és que encara s'està pensant si publicar-lo o no (si té cap queixa el convido a enviar-me un e-mail a intratable@intratable.net, serà interessant conèixer què l'ha pogut molestar). Aquest cop, però aniré més al gra:
Li deia, en primer lloc, que el seu català escrit és, per moments, comparable al català parlat de Montilla segons va analitzar Màrius Serra a La Vanguardia, com ens mostra vostè en aquest mateix article.
Després li comentava que, sota el meu parer, ERC no s'ha volgut aliar amb CiU per la prepotència i
menyspreu del senyor Mas cap a la resta de partits polítics.
I, per acabar, li deia que, tot i el que pugui semblar, no vaig votar a la competència de CiU sinó en blanc, perquè cap polític s'ha guanyat la meva confiança. I l'animava, a més, a guanyar-se-la.

Afegeixo que, si troba errades ortogràfiques en els seus articles, blogger li permet tornar-los a editar, de manera que pot fer ús de l'autocorrecció que, com la meva professora de català al col·legi (la senyoreta Pilar Ansó), es la millor manera d'aprendre a no tornar-les a cometre.

Salut!

Xavier Reinaldos ha dit...

Intratable aquest és el primer comentari que tinc teu.