dimecres, de gener 03, 2007

NO HI HA AMBICIÓ NACIONAL.

El dia 30 de desembre vaig veure i escoltar amb atenció el discurs del President Montilla. El primer missatge institucional com a nou president de Catalunya em va decebre. A través del web de la Generalitat he llegit una còpia del missatge per confirmar o no la meva sensació negativa del missatge. No hi ha cap dubte ha estat un missatge decebedor, mancat d'ambició nacional, però també mancat de la força que s'espera d'un governant.
Com a qualsevol país del món Catalunya té reptes importants els que hem de fer front, des de la globalització econòmica, amb l'efecte de la deslocalització, fins a la immigració, des de la construcció europea fins a la garantia de l'actual estat del benestar, reptes que requereixen ambició i decisió, coses que manquen en l'actual govern de Catalunya. A més tenim el repte de la supervivència de la nostra identitat nacional, de la nostra llengua i de la nostra cultura, tot això no hi era en el discurs del President de la Generalitat.
Com tampoc hi havia cap referència a les infrastructures i als equipaments, ni a la millora de la sanitat i de l'ensenyament, no hi havia cap referència a la feina feta i cap concreció de la feina futura. En definitiva era un discurs patriòticament pobre, més propi d'un alcalde o president de diputació que no pas el discurs del President d'un país que pot estar entre els millors d'Europa i del món.
Una darrera referència, ha fet servir 10 vegades "vull" quatre vegades ens ha demanat "confiança" i sis vegades fa referència a compromís, però cap vegada diu "farem" que vol dir entre altres coses que entre tots tirarem endavant aquest país.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr Reinaldos, bon any 2007!!

Bé comparteixo el seu article jo no vaig poder acabar de veure'l, potser perquè era tan "infumable" que davant la televisió no veia el meu President.I no té res a veure amb els seus orígens o si parla bé o malament, senzillament no li vaig veure ni passió ni convicció en les seves poques paraules escoltades.Fins la propera.Maria.

Marc Arza ha dit...

Un país sense sentiment, sense tremp, entès com una associaió de veins que funciona a base de subvencions. Això és el que ens ven el President de la Generalitat.

Jo no ho compro.

Ara ens toca tornar a fer país per que si no ho fem nosaltres no ho farà ningú.

Fins aviat i felicitats pel bloc,
Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Anònim ha dit...

no té res a veure amb el que has escrit però li voldria formular una pregunta... Què opina de que Rubí s'hagi quedat sense televisió local? Ja no tornarem a veure la cavalcada de Reis per TV, ni festa major, ni sant antoni... ni ens podrem informar del que passa a la ciutat cada dia a través de la televisió. La ràdio fa una bona funció però la TV és molt més còmode, i té imatge. Els diaris de Rubí i el Rubí Notícies tampoc acaben de reflexar gaire bé el dia a dia... l'Ajuntament no pot intervenir? Gràcies!

Anònim ha dit...

de venedors de mantes, n' hi han molts a la política, vull dir gent que xerra molt i que després et demostren que no més els mou l´interés. El discurs d´un polític és important pero no ho és tot. Tindrem ocassió de fer balanç d´aqui 4 anys, no pateixi... un polític és calcom més que un bon orador, si es tractès de votar una persona que parli bé dons podríem votar al Josep Mª Pou (gran actor) i al Salvador Cardús, (bon sociòleg i escritor)Els socialistes els tenen molt preocupats a vostès, el Socialístes de la Generalitat pero no pas els d´aqui( son fantàstics) que son els qui li paguen la nòmina.