dimecres, de gener 10, 2007

ELS VIATGES DE MONTILLA.

La notícia del dilluns dia 8 de gener havia de ser la primera visita del President Montilla a La Moncloa. L'atemptat de Madrid i la situació política arran del fracàs del procés de pau va obligar al President del Govern espanyol a convocar abans una reunió amb el President del PP Mariano Rajoy. La visita del President Montilla va quedar relegada a un segon plànol de l'actualitat informativa del dilluns.
No obstant sí que hem pogut veure el nou tarannà del govern d'entesa a Catalunya, quantes menys friccions amb el govern central millor. A banda de que no era notícia principal, tampoc ho són els acords als que teòricament han arribat, de fet només el compromís de constituir les comissions bilaterals pel desplegament de l'Estatut abans de 3 mesos. No hi ha un compromís de calendari de treball i ni tan sols un compromís per aplicar el nou sistema de finançament previst en el nou Estatut.
Sense estridències ni sorolls el govern Montilla imposa una anestèsia a la nostra societat, que és del que es tracta amb això de la política postnacional. Per això no calia fer el viatge potser amb un e-mail ja era suficient.